Chicken Hawking


Mort total

….De la mort del cos a la mort de l’ànima,com així es pot considerar el maltractament,l’oblit i l’ús dels nens. Anna Marín ho recorda amb les fotografies que presenta a la galeria ferran cano de Barcelona.

Anna Marín (Figueres,1965), de la qual encara reverbera el record de la instal.lació sic transit , del 1997, a l’ESPAI 13 de la Fundació Miró, una mirada a les pasteres que creuaven un mar perillòs i mentider, ha posat ara la vista i el sentiment en els nens. El cas del Raval va regirar-li l’estómac i ara se’n treu el neguit després d’una bona temporada navegant per un mar tan perillós i mentider com la Mediterrània: els webs dedicades a la pederàstia . Si l’anterior reflexió al voltant de les quimeres aixecades pel món occidental seduint la misèria la corferien,el que s’ha trobat en aquest món l’ha deixat plenament trasbalsada. Tant,que li cal una mena d’exorcisme al final de l’exposició,i que consisteix en la destrucció de la peça chickwen hawking, que en l’argot pederasta ve a ser la sortida de cacera per trobar pollastres de les seves obsessions.

El que va ser un punt de partida concret es va transformant en una reflexió bàsica sobre el món de la infància des d’un punt de vista menys entendridor,fins i tot quan apareix una nena africana catòlica el dia de la seva primera comunió.Més fortes són encara les peces on apareixen nens pintant sobre la paret amb la sang de l’artista.Un rastre dur que expressa un cert estat d’inconsciència infantil,ja que els nens es pensen que fan servir pintura. Crua,trista i que expressa encara l’amargor d’una realitat injusta i descoratjadora, l’obra de Marín colpeja sense cap mena d’exercici de preescalfament.

© Jaume Vidal
Vidal, Jaume. Mort total. QUADERN/7 Bulevar. EL PAÍS, dijous 27 juny 2002

Referencias

  • Vidal, Jaume (2002,06, 27). Mort Total. El País, Bulevar de les arts.